Du har ingen varer i handlekurven.

On Running - En prat med Kjetil

On Running - En prat med Kjetil

Vi satt oss ned med Kjetil Sollie fra On Running for å prate litt om disse fantastiske skoene fra Sveits!
Kjetil har lang erfaring fra sportsbransjen, og har god kunnskap om joggesko, og selvfølgelig On sko generelt. On har vært i vårt sortiment i mange år, og pga det unike uttrykket skoene har får vi også mye spørsmål om dem. Nedenfor har vi bedt Kjetil svare på noen av dem.

-

On har vært i vår butikk fra første året de kom til Norge, kan du dra oss raskt igjennom historien deres Kjetil?

Ja, Brekke Sport var en av de første i Norge som tok inn On-Running. Så dere er jo en veteran på merket, om man kan betegne det som det. For On er ikke så gammelt varemerke, sammenlignet med mange andre. Historien til On startet med en tidligere profesjonell triatlet, Olivier Bernard, som lenge hadde slitt med å finne en løpesko som passet ham. Når han la opp som triatlet, så satt han i gang prosjektet med å lage sin drømmesko. Den aller første skoen han laget besto av overdelen med oppdelte biter av en hageslange festet under. Den så helt syk ut.
Han tok med skoen til sin tidligere manager, og spurte om han ville være med på noe spennende, og det ville han, om han fikk ta med seg en tidligere kollega.
Så var reisen i gang. Dette var i 2010, 3 visjonærer, en visuelt fryktelig sko og masse pågangsmot, har blitt til et sportsmerke med fantastisk design, fantastisk teknologi og børsnotert på New York stock exchange 12 år etter. 
-
 
Hva er det som gjør On sko så spesielle, og hva er egentlig en Cloud såle?
Det som er spesielt med On er forholdsvis mye, men det som skiller oss mest fra andre produsenter er som du spør om, sålen. I alle våre sko har vi noe som vi betegner som Cloudtec. Dette er en tredelt teknologi som består av Clouds, skum og speedboard.
Jeg skal prøve å beskrive disse tre separat, så det blir litt tydeligere.
Clouds er formen vi har på sålen vår. Ser du under på skoen, så ligger det flere halvbuer. du kan se på det som individuelle fjæringer, som tilpasser seg din belastning. Alle disse buene komprimeres, når de blir utsatt for trykk, og skal bremse den belastningen du ville fått, om du hadde valgt å løpe barbeint.
Men når trykket letter, ekspandere det igjen, så det gir deg et ekstra push i frasparket. Disse buene var først lagt av gummi, men det var ikke helt optimalt, både med tanke på levetid men også miljø, som vi i On er opptatt av. Dette kan dere lese om på våre nettsiden.
 
Da kommer vi til det neste elementet i Cloudtec, skummet. Vi benytter oss av to ulike masser, Zero gravity og Helion. Disse to skumtypene har litt ulik funskjon. Zero gravity er mer stabilt, mens Helion er "sprettent".
Med sprettent, så kan du se for deg en sprettball, når du kaster den i bakken, så absoberer den først støtet, før den bruker den samme energien til å sprette videre. Så vi bruker disse to ulike skummene der det passer best. Zero gravety i stabile sko, også har vi Helion i sko som fokuserer på komfort. 
Det siste elementet er speedboard, som er en plate som ligger i alle skoene våre. disse platene er for å gi skoen litt torsjons-støtte og en ekstra liten snert når man sparker i fra.
Skal ikke sammenligne det med carbon, men har litt den samme effekten. Carbon har vi i fartsmonsteret vårt, Cloudboom echo. 
 
Disse tre elementene er det som utgjør vår cloudtec, og som er en av tingene som skiller oss fra resten av bransjen. 
-
 
Men i tillegg til løpesko har også On gjort det stort på "gode fritidssko". Hva legger dere egentlig i det?
Ja, da sikter du helt sikkert til vår mest kjente sko, The Cloud. Dette ble egentlig lansert som en løpesko for triatlon. En sko med lav vekt, løpsfølelse og enkel å få på seg. Men så plutselig så man flere og flere som brukte det som en fritidssko også.
Vi startet som en løpesko-merke, men realiteten er at vi mennesker, eller de fleste av oss, går mer i løpet av en dag enn vi løper.
Dermed har vi beholdt mye av det vi har lært om løpesko og utviklet sko til fritid som skal ha de samme kravene. Sko som gir deg glede, og ikke begrenser deg. 
-
 
Det ryktes at en viss tennislegende også er involvert i On?
Ja, det er en ganske syk historie. On er jo et sveitsisk merke. Det kommer en rimelig habil tennisspiller fra samme land. Når On begynte å bli litt større, så kom det en henvendelse fra Roger Federer, om at han like skoene og gjerne ville ta en kaffe med de tre som startet On.
De var jo litt bekymret, for om han spurte om en sponsoravtale, så hadde de verken tennissko eller midler til å prate med en verdensstjerne. Men praten ble til en mulighet for et partnerskap, og i 2020, så ble det en realitet.
Roger Federer er en av medeierne i On, og han har designet sin egen tennissko og tennis-sneaker. Der har du en sko med en bra historie bak seg! 
-
 
Det er mange som ikke helt klarer å skjønne logoen deres. Hva er det egentlig, for det ser ut som det står Qn?
Før jeg fikk det forklart, så trodde jeg det også... Men når meningen kom frem, så fikk man en sånn "ahaaa" opplevelse. Det som ser ut som en Q er et bilde av de gamle lysbryterne, som unge i dag aldri har hatt, tipper jeg.
Du vet sånne gamle som man flippet opp for å skru på lyset. Jeg husker bare at Mormor og Morfar hadde det. Så det er O`en i On inspirert av.
Skru på... skjønner...? On. 
Legg igjen din kommentar
Bloggarkiv